itulau fu'a6

O le a le mea e tatau ona tu'u i ai se humidor sikaleti?

O le a le mea e tatau ona tu'u i ai se humidor sikaleti?

E tatau ona teuina sikaleti i se siosiomaga ma se aigasusu e tusa ma le 70% ma le vevela e tusa ma le 20°C.

E masani lava, o le vai faʻafefe e faʻaaogaina mo le susu, ma o le pusa sikaleti e tatala faʻatasi i le vaiaso e faʻaulu ai le ea fou ma pulea lona vevela ma le susu.Taofi ese mai le vevela ma teu i totonu o le pito sili ona malulu o lou fale.Pe a tuʻuina sikaleti i totonu o le humidor, e tatau ona maitauina o nisi avanoa e tatau ona faʻaagaga i tua ma luga, ma le sikaleti e le tatau ona latalata i tua ma luga.E masani lava e mana'omia le sikaleti mo le itiiti ifo i le 4 i le 5 tausaga a'o le'i ulaula.

O le mea pito sili ona tapu i le totoina o sikaleti o le suiga o le maualuga o le susu ma le vevela tele.A mae'a lenei suiga, o le a le mafai ona e ulaina le suiga tele o le tofo i sikaleti Cuban.E tusa lava pe laveaʻiina "sika mamago, e le oʻo i le 70% o le tofo o le tausaga.

O lo'o iai se fa'apolofesa fa'asusū fa'aauau faiga i totonuSikaleti ana Tupuhumidor, lea e mafai ona otometi le aoina o mole vai i le ea e ausia ai le galuega humidification e ala i le fa'asao o le vai mole evaporator e aunoa ma le faaopoopo vai;pe a sili atu le susu i luga o le tau faʻatulagaina, amata le faʻaogaina o le faʻaogaina e aveese ai le susu i totonu o le kapeneta, o le tino atoa e itiiti le afaina i le vevela i le taimi o le faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le faʻagasologa e faʻafetaui ai manaʻoga saʻo.

Manatua o le auala e tasi e puipuia ai anufe sikaleti o le faʻalagolago i le puleaina o le vevela.O le igoa faasaienisi o anufe sikaleti o le Lasioderma sercorne, o se meaola faalafua.O fuamoa o lenei meaola faalafua e tatau ona fofoa lelei i lalo o nisi tulaga maualuga o le vevela, lea e masani ona tusa ma le 80 tikeri Fahrenheit (26.6 tikeri Celsius).O le mea lea, i le taimi o le teuina o sikaleti, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 26 tikeri.Ina ia sili atu le saogalemu, o le a fetuunai i lalo i le tasi tikeri.Afai lava e le sili atu i le 25 tikeri le vevela o le teuina o sikaleti, o le faʻafitauli o le sikaleti o le a le aliali mai.

 

Afai o le mea e leaga ai, o loʻo maua ni sikaleti, o le togafitiga e mafai ona faʻapea:

1. Aveese na sikaleti e le mafai ona toe faaleleia.Afai ua tumu se sikaleti i pu, tuu le sikaleti.

2. Siaki lelei sikaleti, ma ave i fafo ni pu laiti e maua i luga o le sikaleti.

3. Faʻasalalau se fasi pepa paʻepaʻe i luga o le laulau, tuʻu sikaleti ma pu i luga o le pito i luga o le pepa paʻepaʻe taʻitasi ma faʻamalama "fufu" mo ni nai taimi, ma o le a paʻu i fafo lau tapaa ma anufe sika.

4. Fa'apipi'i nei sikaleti i totonu o se taga fa'amaufa'ailoga ma tu'u i totonu o le pusaaisa mo le lua i le tolu aso ile maualalo o le vevela.Pe tusa o le leai o se vevela e mafai ona tape atoa ai le sikaleti ma fuamoa sika.

5. Mo na sikaleti i totonu o le pusa e tasi e leai ni pu, e sili ona tuʻu i totonu o taga faʻamaufaʻailoga ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo se aso pe lua.

6. E mana'omia ona fa'amama le pusa sikaleti.E mafai ona e fa'aogaina se ie mama ua fufui teisi i le vai mama e solo ai totonu ma fafo o le vai, ona fa'aoga masani.

A'o le'i fofoa anufe sikaleti, o le a le iloa lava e tagata faatau sikaleti pe o iai ni fuamoa anufe sikaleti ia latou sikaleti.A mae'a ona maua e le au fa'atau sikaleti sika mae'a, e leai se auala e aveese ai fuamoa anufe sikaleti.Pau lava le mea e mafai ona latou faia o le tausia lelei o se siosiomaga e teu ai.


Taimi meli: Mati-08-2023